GeoGebra

Esittely

GeoGebrasta onkin tehtävä isompi sivu(sto). Tein tuohon oikealle oman valikon geogebra-sivuille, luulen että niitä vielä tässä ilmestyy lisää. =)

Mainittu softa on interaktiivinen matematiikkaohjelmisto opetuskäyttöön. Piirtäminen ja havainnollistaminen on helppoa, joskin tietyt perusjutut on tässäkin opeteltava ensin. Softa toimii verkossa osoitteessa https://www.geogebra.org/classic?lang=fi tai sen voi ladata omalle koneelle (mac/windows/linux) ilmaiseksi. Ohjelmasta on saatavilla myös sovelluksia älylaitteille.

Tässä yksi esimerkki GeoGebran upotuksesta nettisivulle. GeoGebra-työkirja on tällöin tehty valmiiksi, ja kuten tässä, voi työkirjassa tehdä vain joitain tiettyjä asioita.

Työkirjan upottamiseen on hyvä ohje esimerkiksi täällä.


<Näytä upotuskoodi>
<iframe fullscreen="" height="300px" scrolling="no" src="https://www.geogebra.org/material/iframe/id/kvan2zwn/width/350/height/300/border/000000/rc/false/ai/false/sdz/false/smb/false/stb/false/stbh/false/ld/false/sri/false" style="border: 0px;" width="350px"> </iframe>
Thaleen lause:
Puoliympyrän sisältämä kehäkulma on suora.

Toinen tapa käyttää sovellusta on mennä editoriin osoitteella https://www.geogebra.org/classic?lang=fi. Nyt kaikki työkalut ovat käytössä.

Geogebran osalta sisarblogini löytyy osoitteesta ggebra.blogspot.com.


Ei kommentteja: